Visst finns det synpunkter om 5:2-hetsen

Inlägget postat sep 5, 2013   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Blogg  

Emma Igelströms blogginlägg
Läs denna blogg!

Här följer mina synpunkter
av Lotti Strömberg

Emma vet vad hon pratar om, med sina erfarenheter i ryggsäcken. Därför tycker jag blogginlägget känns extra ”äkta” och viktigt.

Du som är vuxen och hänger på bantningstrender, borde hellre lära dig HUR kroppen verkligen fungerar och se att det faktiskt räcker att dra ner på mängden mat. Avstå att ”unna” dig fika, halvfabrikatsmat eller sötdricka varje dag.
Ät regelbundet och ät bra mat varje dag och lägg där till vardaglig motion för att gå ner i vikt.
Det du behöver göra för att lyckas att gå ner på ett hälsosamt vis, är att ändra på din livsstil. Att gå ner i vikt ska inte vara en quick fix, det är dömt att misslyckas. Är det för jobbigt? Då är du inte nog motiverad helt enkelt.

Tyvärr lockas inte bara vuxna av dessa ”mirakelkurer” som förespråkar någon typ av bantning. Reklam, prägling från nära -kära och information från dr Google, når även en mycket skadligt påverkbar grupp, barn och ungdomar.
Alltså personer som inte ALLS ska prova eller genomföra bantning utan isf professionell hjälp.
Ofta kan det vara så att tanken av att man”är” fet, (fast det faktiska fallet inte är så) styr vardagen till ett rent helvete. Vad man får och inte får äta. Skillnaden ofta mellan vuxna/barn/ungdomar är och borde vara, livserfarenheten och ev perspektiv på fakta kontra reklam.

Tyvärr drillas många in på allvarligare vägar i sin jakt på den perfekta vikten, utseendet. Ätstörningsproblem kan ofta vara kontentan av något helt annat än jakten på vikten. Jag tror att det handlar till stor del att man inte känner sig tillfreds med sig själv, men vill hitta ett sätt att kontrollera sitt ”egentliga” problem. I tysthet, skam och skuld sker det. Man vill ju inte vara till besvär och framför allt inte påskina att något verkligen är fel.
Det kan vara något substitut för en djupt liggande ev skuldkänsla, sorg eller saknad.
Balans i liv och vardag tror jag på. Hittar du det inte själv, finns det hjälp att få.
Är du vän med någon som är i farozonen eller på väg dit.
Finns för den vännen, ifrågasätt och tig inte!

Bantningsmetoder, trender löser ofta inte problemet för de flesta viktnedgångssökare, snarare tror jag att de förstärker viktuppgång på sikt.
Man lägger ofta på sig ett till ”misslyckande”. Inget funkar, jag har provat allt..
Man provar och provar…man tröttnar..och hittar något nytt..
Rätta mig gärna om du tycker annat.
Gör ditt liv värt att leva! Njut av det enkla och sikta på att må bra VARJE DAG!

image