Redan hos oss inarbetat arbetssätt, fast nu med diplom som bevis ;)

Inlägget postat maj 31, 2013   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Blogg  

imageVidareutbildning för Certifierade Massageterapeuter på anrika Axelssons i Stockholm i helgen.
Myofaciell Release och Revolving på schemat. Unik kunskap, här i Karlstad, att ha i händerna.

 

”Fascior kallas de tunna hinnor av bindväv som omger musklerna. Behandling av fascior heter myofasciell behandling. Myo för muskel, fasciell för hinnor, alltså behandling av muskelhinnor. Intresset för hur kroppens fascior påverkar oss, formar oss och ger upphov till symtom har vuxit, och drar nu fram lavinartat. Det kan förändra hur vi tänker kring både träning och kroppsterapi i framtiden.

Stelnade partier ligger bakom kroppsliga problem
Fascior anpassar sig helt och hållet till vår hållning och våra vanor. De antar formen efter vad vi gör med kroppen, men det tar lite tid. De är tröga. Ett aktivt liv med varierad rörelse bryter kontinuerligt upp hopklibbningarna. Men om det finns områden som nästan aldrig får röra sig sker inte det. Det kan vara på framsidan av kroppen om man går omkring med hopsjunken hållning. Eller kring skuldran, om man sitter hela dagarna vid datorn. De här hopfiltade områdena syns tydligt i de kroppar som Tom Myers och hans kolleger har studerat. Det är sådana stelnade partier som ofta ligger bakom kroppsliga problem.
– Fascior är starka. Om en kiropraktor gör kotmanipulationer utan att behandla fasciorna också så har det ingen effekt, för skelettet glider tillbaka in i den formen som fasciorna har.” Hämtat från tidningen Hälsa 08/2012

Heja alla deltagare på Stockholm Marathon och Scandivavian Outdoor Games,Falun
Njut av helgen, du medborgare 😉 /Lotti Strömberg