Kursdags i Linköping och lite om livet

Inlägget postat apr 5, 2014   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Aktuellt  

Få var jag äntligen här igen!
På Bergqvists Massage och friskvårdsutbildning i Linköping.
Det var fyra år sedan jag gick min första utbildning här, i massage. Då var det en kurs som heter Friskvårdsmassage med idrottsprofil.
Nu är det en fortsättningskurs i hur man ”ser” vilka skador eller vilken problematik kunden har. Självklart kommer vi att få jobba mycket praktiskt runt detta. Hur följer man upp diverse skador och symptomer.

Jag tycker för övrigt att denna skola har en hög standard vad det gäller undervisning, utbildare och kursstruktur. En bra skola helt enkelt.
Jag har gått några utbildningar på olika skolor och som det självklart är, finns det olikheter både när det gäller strukturer på kursupplägg, utbildare och känslan.

Jag påminns av att det snart är fyra år sedan jag startade mitt företag. Jag bestämde mig på min första kurs, att jag skulle bli massör och jobba med friskvård. Jag startade firman när jag gick min första utbildning. Jag visste att det skulle funka. Det kändes så starkt. Jag brann för det redan då. 😉
Jag ville få ut mitt kommande företagsnamn.
Få igenkänning hos mina potentiella kunder. Jag ville jobba för att synas på en så bred plattform som möjligt. Det var nu eller aldrig.

I min stad Karlstad, finns det otroligt många massörer av olika kvalitet.
Många bra med högt renommé och mångårig erfarenhet och säkert lika många med mindre kvalitetskrav.
Det jag har märkt under mina år är att största företagen inte nödvändigtvis levererar vad de borde i sin klass. Jag menar, finns det ingen känsla blir resultatet och kunden lidande. Jag kan bara referera till vad mina kunder säger.

Jag visste planen, nu var det att ta steget. Det var inte svårt.
Det var ett livsval jag gjorde.
Samtidigt under första kursen , jobbade på ett annat arbete där jag inte trivdes. Det var inte något jobb där jag ens jag fick möjlighet att utbildas eller utvecklas i. Jag kände att jag kvävdes mer eller mindre ordagrant.
Jag har aldrig varit så ofta sjuk, som när jag arbetade där. För mig var det ohälsosamt både fysiskt och psykiskt.

Prognosen lyder att är väldigt poppis att jobba med friskvård. Men att det inte skulle funka, har aldrig existerat för mig.
Jag hade allt stöd jag kunde få och en vilja av stål (och har det fortfarande).
Jag hade inte Facebook de första åren (Skulle aaaaaaaldrig skaffa det..hahaha) Men mun-till-mun-metoden är ett starkt och äkta spridningssätt. Det funkade bra för mig och mitt företag.

Sedan två år tillbaka använder jag Facebook. Det är ett fantastiskt sätt att göra reklam på.
Mitt mål är inte att se hur många som gillar hit och dit det jag skriver, utan mitt mål är att du som kund ska känna att jag har gett dig en äkta bestående känsla, när du har varit på behandling.

Att ta chansen att prova något helt nytt och lita på sin magkänsla, är något varje människa BEHÖVER göra någon eller några gånger i livet.
Jag råder dig GÖR det. Våga prova!
Du kan testa alldeles själv eller du kan få hjälp av dem som inte gör mycket annat om dagarna, än att hjälpa vilsna undrare.
Ha en fin dag, mvh Lotti Strömberg

20140405-081320.jpg