Är du en som bara vill ha quick fix?

Inlägget postat sep 16, 2014   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Aktuellt  

”Garanterad dokumenterad testad för bestående resultat”
Hoppas du inte går på de smöriga och egentligen helt tillintetsägande reklamorden.
Ta till exempel Vitae Pro, du har säkert sett reklamen på TV.
Hade det varit så att medlet verkligen är så bra som det sägs, borde uppfinnaren fått Nobelpris. Så är inte fallet. Rätta mig om jag har fel. 😉

Vill man nu ändå köpa  tex Vitaepro så ska man inte förvänta sig några supereffekter. Har man dessutom lite koll på vad det faktiskt innehåller så inser man kan hitta likvärdiga produkter lite här och var.

Mineral eller näringsbrist, sällsynt i vårt land. Ät riktig lagad mat, strunta i snabbmat. 
Alla mineraler i en tablett, det funkar bara om du verkligen HAR brist på någon mineral.
Ta reda på hos vårdcentralen om du är osäker. Få människor i vårt samhälle lider av näringsbristsjukdomar.
Vi lever i ett land med mycket bra mat och kunskap , om man väljer att leva efter det.
Vill du SLÖSA pengar på vad du tror Quick Fix för att du tidigare inte skött din hälsa, gör det. Gäller både inre och yttre sidan av din kropp.

Snabbmatens, vara eller inte vara
Jag har valt att inte äta snabbmat på ” stora matkedjor” eller dricka läsk, sedan flera år tillbaka för att jag inte mår bra av det.
Ibland, ytterst sällan kan jag köpa en 33cl glasflaska med Nygårda Päronsoda.
Förut kunde jag äta ”skräpmat” för att magen var van att någon gång ibland äta det. Men jag måde inte bra av det. Det var mer ett begär än behov.
Det som sker nu om jag ”testar” är att jag blir som en fiskmås. Det går rakt igenom mig och jag blir som en gasballong.
Inte värt att äta, dels för det är inte särskilt ekonomiskt eller det viktigaste, det ger heller ger mig någon som helst behaglig mättnadskänsla.
Jag tycker däremot att kroppen skriker efter den typen av mat för att lukten från snabbmatskedjorna (som är noga uträknad hur och var den ska puffas ut) startar signalen HUNGRIG. HANDLA NU
Under min tid som studerande på Broby Grafiska (förpackningsdesign), läste vi psykologi, hur man säljer. Mycket intressant hur dofter och färger kan trigga vår köplust och hunger. 😉 Behov som människan har och kan skapa själv.

Allt du äter går igenom lever och njurarna. För mycket kemiskt framställt skräp, ÄR inte bra för dina inre organ . Läs innehållsförteckning på det du väljer att äta/dricka?

Om du hör till kategorin som tävlar på elitnivå ( det är väldigt få som gör det, (störst ökning har de som är motionärer som tränar som eliten),  kan du absolut behöva tillföra kroppen extra energi, men du kan fortfarande välja ett preparat med RÄTT innehåll. Strunta i dieter om du inte av medicinska skäl behöver det förstås. Diabetes är ett sådant skäl. ÄT ÄT ÄT ÄT mycket och ofta! Kroppen skriker efter bränsle.

ÄT RIKTIG MAT, LAGAD BRA MAT. ÄT FETT, ÄT SOCKER, ÄT PROTEINER
De måste samverka i den kemiska processen för att DU ska fungera.
Lär dig kostlära. Ta hjälp av en biomedicinare! Ta hjälp av dietist som förespråkar riktig mat.
Då kan du vara riktigt säker på att du får i dig det du vill ha.

Som de allra flesta av Sveriges befolkning, är du säkert en skön VARDAGSMOTIONÄR. Du behöver du inte ta till dessa produkter.
ÄT riktig bra mat i rätt proportion till hur mycket du rör dig.
Vatten , frukt/bär, banan, ost, fil, mjölk, ekologisk müsli, gröt (av havre eller rågflingor) fungerar ypperligt som energier om du ska röra på dig.
Har du födoämnesallergier, tala med en dietist vad du behöver få i dig.

 

Vad är verkligen viktigast?

De flesta människorna ( som jag har mött eller talat med ) är otroligt noga med vad de ska stoppa i sig eller sina barn. När det gäller mat och dryck.
När det gäller energidrycker, Fun light-saft,  energibars , ”näringstillskott” tycks allt förnuft stanna.
Då ska man fylla ryggfickor och sportdrycksflaskor med allsköns kemiska beteckningar som fyller en rengöringsflaska, vilken du säkerligen har i badrummet/städskåpet. Vet du vad benzonate, trisodium phoshate är och vad de används till förutom att de är fyllnadsämnen i många kända energiprodukter.
Låter det hälsosamt? Nej. Även om mängderna är minimala, känns det ologiskt de ska finnas i livsmedelsprodukter. Men det är jag vad jag tycker.

Dricker du sjövatten?
Nej, för det innehåller så mycket som inte är bra för kroppen. Ok, jag provocerar, men vikten ligger på att skaffa dig kunskap för om vad som faktiskt är bra för dig. Om du vill veta VAD DIN KROPP VERKLIGEN BEHÖVER.
Det är inte så märkvärdigt som det verkar. Läs inte forum på nätet, då väljer läsaren ofta det som passar bäst 😉 . Läs facklitteratur.

Grundinställningen, att ta tabletter ”för säkerhets skull” är oklokt.
VARFÖR?
Tror du själv på det? Byter du vanligtvis alla bildelar på din bil innan de har gått sönder eller att du inte alls behöver byta del?
Du kan inte tanka bilen som redan är fulltankad..typ..

Ta saker för vad de är.
Börjar du bli förkyld, har du kanske träffat någon som redan har gett dig baciller, eller att du faktiskt inte har tagit hand om din kropp och gått på övertrasseringskontot av energi för länge.
Kropp och knopp hör i hop.

Jag tror att den ökade försäljningen och lättillgängligheten av receptfria läkemedel kommer att skapa problem för oss människor. Läkemedelsförgiftning är inte ovanligt och inte särskilt svårt att få.
Det är vanligare med missbruk av värktabletter än alkoholism i våra folkhem. Fast det är inte så ”smutsigt”.

De enda som tjänar på det är mångmiljardindutrin inom läkemedel/kosttillskott/-mineralbranschen.
Varför tror du medicin och ”hälsokost” är placerat vid kassautgången?

Det är inte för intet som det pumpas ut tonvis av reklam gällande dessa produkter.
Syftet är inte att hjälpa dig som konsument, det handlar om att tjäna pengar.

Så mycket som möjligt för så liten produktionskostnad som helst.
Då kan man inte använda ”rena”produkter.
Tänk råvarukostnader på bra livsmedel. Skaffa dig kunskap om ALLT du stoppar i dig och fråga dig själv om det kan finnas något mer hälsosamt alternativ. Du kanske behöver ändra livsstil? Hur hälsosamt lever du i det stora hela?
Du väljer. Visst är det bra! Har du barn, tänk en extra gång om du verkligen behöver att dutta i dem allsköns kemiska ämnen.