Eminent jobbresa avklarad på Mallorca

Inlägget postat apr 16, 2015   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Aktuellt  

Under förra veckan mellan 7-14/4 jobbade jag på Mallorca.
Efter att ha skickat en intresseanmälan (antagligen INTE den första de fått) till Elittriathleten Andreas Lindén, som tillsammans med Ida Carlsson driver Mallorca Training Camp, blev det klart att jag fick äran att massera och instruera mjukgörande yogapass på detta triathlonlägret.

Då jag arbetar inom idrottsvärlden en hel del VET JAG hur många det är som slarvar med återhämtning och stretchning. Med stretch tycker jag att yoga passar ypperligt. Övningar från Hatha-Yogan och medicinsk yoga är lätt att applicera. Inget krångligt, man känner ofta igen övningarna och man behöver inte krumelura ihop sig i ställningar man aldrig kommer ur, eller för den delen inte kommer in i  😉
Det jag alltid poängterar under passen är att göra övningen rätt och att ANDAS.

Vi fick vara i hotellfoajén och utöva våra pass. Så himla gullig personal på detta ställe. Två tjejer från receptionen deltog även en gång under ett yogapass. För flera av lägerdeltagarna var det första gången de testade yoga över huvudtaget. De var eniga att det var verkligen något som behövdes för kroppen.

Jag är jätteglad att så många deltagare tog chansen att bli masserade. Det behövdes. Riktigt hårda pass i princip varje dag. Både löpning, simning och svintuffa cykelturer uppför bergen..och ner igen.. Dessutom var det en Triathlontävling i Porto Colom Flertalet från lägret var med och deltog. Vilken folkfest!

Andreas Lindén kommer in för växling till löpning. Grymt bra kämpat. Han slutade på en hedersfylld andraplats. Distanserna  500 m simning, 50 km cykel och 5 km löpning

Andreas Lindén kommer in för växling till löpning. Grymt bra kämpat. Han slutade på en hedersfylld andraplats. Distanserna 500 m simning, 50 km cykel och 5 km löpning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Det känns som jag löste lite problem så att säga, med vader som nästan ”sprängdes” och lår som inte ville vara med.
Jag älskar verkligen när skillnaden före och efter en behandling är som om jag har ”trollat” 😉  Jag har känt vad kroppen behöver och sedan jobbat där efter. Tycker fortfarande att kroppen och knoppen är det fränaste som finns. Man blir aldrig fullärd. Utmaning är det alltid.

yoga2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi bodde på ett helt fantastisk ställe (allt utom sängarna var över förväntan ) Det hette Valentín Playa de Muro och låg
formidabelt bra för alla som inte vill bo mitt i smeten, så att säga. Det var fristående bungalows. Halvpension med frukost- och middagsbuffé.
Beskrivningen, ljust och fräscht, passar bra.

Maten var gudomlig. Varje morgon stektes det 11 miljarder pannkakor till utsvultna idrottare av olika slag ( de flesta som bodde här var just av denna kategorin) Nystekt fylld omelett som mättade likt bomull i magen fick man också, om man ville. Det ville jag. Buffén var som en fotbollsplan stor (ja kanske för Minions, men ändå. Ingen svalt ihjäl kan jag säga.
Otalt av delikata sötsaker, croissants med choklad, chokladkakor, kokostoppar, ja jisses så mätt man kunde bli. Tänk synen.
frutas1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Middagen var lika underbart smarrig. Ett hörn där de stekte kött, fisk, jätteräkor och annat man steker..
just det grönsaker.. även vid detta mattillfälle fanns ett överväldigande buffébord med allsköns kulinariska rätter. Jag log, ofta.
Blev glad helt enkelt. Färgerna på frukterna som serverades får symbolisera glädjen. 😉
frutas2

Ljuvliga blomsterhav på Mallis

Ljuvliga blomsterhav på Mallis

 

 

Skulle vilja cykla runt här dagarna i ända. Inga problem.

Skulle vilja cykla runt här dagarna i ända. Inga problem.

 

 

Har som en grej att ta kort på grejer vid havet. Detta är för mig oidentiferbart. Blandning mellan pytteliten kokosnöt och eventuellt en hästbajs. Fanns många sådana på stranden. kom från havet.

Har som en grej att ta kort på grejer vid havet. Detta är för mig oidentiferbart. Blandning mellan pytteliten kokosnöt och eventuellt en hästbajs. Fanns många sådana på stranden. kom från havet.

 

 

 

 

Ut på tur aldrig sur, heter det. Herre min skapare vilken natur vi färdades fram igenom. Sagolikt vackert!

Ut på tur aldrig sur, heter det. Herre min skapare vilken natur vi färdades fram igenom. Sagolikt vackert!

 

 

Cyklarna kved och ville vila

Cyklarna kved och ville vila

 

 

Hade lyckan att få tillgång till hotellets egna massagerum.  Så tacksam!

Hade lyckan att få tillgång till hotellets egna massagerum.
Så tacksam!


 

Lite lunch i solen

Lite lunch i solen

 

 

 

På väg till en föreläsning med Andreas och min egen presentaion inför deltagarna. Fint boende var det!

På väg till en föreläsning med Andreas och min egen presentaion inför deltagarna. Hade haft håret uppsatt från morgon till kväll alla dagar. Dagen till ära fällde jag ut pälsen. En deltagare , tur att hon satt ner, föll i chock ”Vad mycket hår du har” blev det första jag hörde. 😉 Jag svarade, att ”Då skulle du se ryggen” . Allmänt gapskratt utbröt. Sedan presenterade jag mitt företag.

J