Du behöver inte vara på JÄMT. Våga vila!

Inlägget postat mar 21, 2014   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Aktuellt  

Många människor är överstressade i hjärnan. Man ska hinna det, göra det, vara här, vara där osv. Du känner säkert igen det. Vårt informationssamhälle inbjuder inte till att ta det lugnt. Man SKA göra saker, man SKA ha FULLT UPP. Det enda man intalar sig själv är att högsta växeln ska vara i kopplad jämt. Många stänger inte ens av telefonen på natten eller när man ska vila. Ha den åtminstone på helt ljudlös, utan vibration.
Man är alltid medveten om att någon kan höra av sig. Då slappnar man inte av. Behöver du kunna bli nådd jämt? Man ser ju vem som har ringt på alla de flesta moderna telefoner. Man kan lämna meddelande på alla de flesta telefoner.
Nyckeln till att lugna ner sig är att lugna ner det sympatiska nervsystemet, som är det system som med hormonerna adrenalin och kortisol försätter kroppen i ett fight-and-flight (slåss eller fly) tillstånd. Istället vill man dra igång det parasympatiska nervsystemet som kontrollerar de mer sansade mekanismerna som vila och matsmältning och hjälper därmed dina muskler att slappna av.
Våga vila! Stress gör dig sjuk tids nog. Det är ingen nyhet.
Om du tränar mycket så ger det effekt att vila. Det är då dina muskler tar form. Tänk på det!
Sköt om dig!

20140321-055136.jpg