Helgen avverkad i tävlingens tecken i Borlänge Tour MTB

Inlägget postat maj 24, 2014   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Blogg  

Vad har jag gjort?

In english
Cross-country eliminator XCE
From Wikipedia, the free encyclopedia
The Cross-country eliminator (XCE) is a new mountain bike race format in which 4-6 riders compete against each other in each heat.

The format differs from the classic cross-country race both in its sprint character and the separation of the race into heats. The 500m – 1000m short track itself is similar to XC tracks, going both uphill and downhill.[1]

Dag 1
Banan var 700 meter. Upp och ner, med några hinder man skulle kasta sig över.
Jo, det kördes två heat i dagsetapp 1.
Vi var 9 som startade i första hetat. Där slutade jag femma. 6 första gick vidare till A-finalen.
Jisses vad det är gött att ha fullt ös i varenda molekyl i kroppen, under dryga 1.30 minuter. Jag älskar det. Fort och kort svårt var dock att man startade en och en. Heat nr två var det start med alla
Man blir mör i denna typ av race.
Jag som trodde vi bara skulle köra ett heat, blev lite mattare, när jag fick reda på att det var ett heat kvar.
Det var 6 stycken som körde. Där blev jag också femma.. (På mållinjen)
Men va fasen, för att i princip bara gå runt på enbart ”egen raketfart och jävlaranamma” är jag himla glad att jag var med i slutspurten och att vi körde i ”klunga” hela vägen in i mål.
Första heatet var jag 9.6 sek efter ledaren. Andra heatet såg jag ryggen hela tiden. Gött.
#oktyr #teamlugnetsmassage #borlängetourmtb

Dag 2
Dagens backpass. Jameeeen… Jisses…nu är jag nyduschad, nymatad. Kände mig förvånansvärt fräsch i de där gamle tantbenen efter varv två med tanke på gårdagens totala urladdning. Jag var lite töntig och fick för mig att inte köra alls. Var riktigt trött i ögat Men väl uppe på hojen, blidde det ändring på det. Som den otaktiska cyklist jag är, blev jag så där bestämd i starten. fick den där ”blicken”. Då var det kört 😉
(Gillar starter) (kort och snabbt) jag låg trea nästan hela startsträckan ca 100 meter. Tänkte, jepp, resten får bli vad det blir. Jag är som sagt inte ute efter poäng, kör för den goda sakens skull. På ren illvilja och ”gamla meriter”, tidigare aktiv inom fridrott och motocross Att jag är här och nu har kört två tävlingar i rad är bara bonus. Söndagens race, tekniskt och ”kort” 2 x 3,5 km, ska bli skoj. Gillar rötter och ”bös” .

20140524-194104.jpg