Att ha fullt upp

Inlägget postat okt 2, 2014   /   av Lotti Strömberg   /   Postat i kategorin Aktuellt  

Jag har många gånger funderat på orden ”att ha fullt upp”.
Vad är det som gör att det är så vedertaget att man nästan reflexmässigt svarar, att man har fullt upp, när någon frågar : Hur är det?
Jag tycker det känns som om man intalar sig själv, att om har man inte fullt upp ger man fel svar. Är det konstigt att det känns stressigt om man intalar sig själv att det ÄR FULLT UPP? Du formas ofta till det du själv intalar dig själv.
Är detta ett i vårt land geografiskt fenomen? Är det bara Värmlänningar som säger så?

Det jag också förundras över är att folk klagar att de har så mycket att göra att de inte hinner ta hand om sig själva. De flesta verkar att ha fullt upp att ta hand om och att vara till lags för andra.

Självklart ska man bry sig om andra, men det får inte bli på din egen som människas bekostnad.
Alla har en energi som ska förvaltas av var och en.
Jag märker tydligt i mitt jobb hur olika energier vi människor besitter.
Jag har också märkt tydliga tecken på olika typer av människor och hur deras sätt att ”ta hand om andra eller visa sig duktig för andra, ” tär på deras egen energi. Är det ge och ta i balans är det ingen tvekan om att du kan fortsätta med det du gör, utan att dränera dig på din energi.

Då undrar jag också om det verkligen är så kul eller att verkligen är rätt att göra eller hjälpa till med det man har antagit sig.
Jag hör: Men det är ju så himla givande att… Det har gett mig så mycket…

Handlar det egentligen om att vara säker på att få en slags bekräftelse ett kvitto på att man VERKLIGEN har gjort något?

Handlar det om en slags inre (kan vara odefinierbar) saknad för något eller någon?

Handlar det om likes på sociala medier?

Det kan kanske verka som om jag har fullt upp, men min faktiska arbetstid har nästan halverats, mot vad jag har jobbat när jag arbetade 7-16 , under en veckas tid.
Vissa dagar kan det bli en ”full” dag, men då är jag noga med att inte jobba mer än halv dag, dagen därpå.
Jag ser ingen vits i att stressa om jag inte är ”tvingad” till det.
Den stora lyxen i mitt jobb när det gäller arbetstid, är att jag behöver inte vara på min mottagning och ”vänta”.
Har jag för tillfället inga kunder, gör jag något annat helt enkelt 😉
Promenad, cykeltur eller bara är.

Gör det bästa du kan av din situation. Lär dig säga nej. Njut av ditt liv. Bry dig om andra villkorslöst med hjärtat…. för det är ge och ta i balans. Gör du det för enbart egen vinning försätter du någon annan i en ledsam situation.
Det handlar om att våga förändra saker i ditt liv, våga anta utmaningar.
Lev ditt liv så levande du kan.
Det viktigaste TÄNK positivt och du BLIR positiv.
Mvh Lotti Strömberg

IMG_3101.JPG
Bild tagen på en träningsresa i Kroatien för triathleter, där jag var Yogainstruktör och massör.